KBD-web.jpg

Kjell Bård Danielsen fyller 80 år

Er det noen i renholdsbransjen som kan kalles en nestor, så må det være Kjell Bård Danielsen. I dag fyller nestoren 80 år – og er still going strong.

Publisert

Kjell Bård Danielsen fyller 80 år.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

”Alle” i bransjen vet hvem Kjell Bård Danielsen er, og langt de fleste har eller har hatt et forhold til ham. Kanskje ikke så rart, for i godt over 50 år har han vært en sentral aktør i renholdsbransjen i Norge. Selv om han nå har gjort unna sine første 80 år, er han fortsatt aktiv i egen virksomhet – og vi mistenker at det er jobben som holder ham uforskammet sprek. Han er fortsatt full av ideer og pågangsmot, og det er ikke noe som tyder på at han har tenkt å trappe ned.

Kjell Bård er utdannet sivilingeniør ved NTH i Trondheim, og har viet hele sitt yrkesaktive liv til renholdsbransjen. Som nyutdannet i 1956 ble han ansatt i et konsulentfirma, hvor han var med på å rasjonalisere renholdet i statlige virksomheter – noe som førte til at staten sparte 25 prosent av renholdsutgiftene.

Deretter gikk ferden videre til Oslo Rengjøringsbyrå, som teknisk sjef. Selskapet ble senere til Norsk Rengjøringsselskap, og i dag kjenner vi det best som ISS. Han jobbet der i 11 år, før han valgte å hoppe av for å starte egen virksomhet – det som i dag heter KBD Gruppen, og som har kunder over hele landet.

Selv om han er avholdsmann, er det ikke få ganger han er blitt beskyldt for å være beruset. Kanskje skyldes dette Kjell Bårds interesse for å diskutere. Han har meningers mot, og går ikke av veien for å forfekte sitt syn.

Noe som har skapt debatt, er hans iver etter å innføre nye begreper. Som for eksempel UVB-renhold, som han lanserte for snart en mannsalder siden. UVB står for Uten Vann i Bøtta, og skyldes at han er opptatt av renholdernes ergonomi. Onde tunger ville ha det til at UVB sto for Uten Vettet i Behold. I dag vet alle at Kjell Bård hadde rett, og denne formen for renhold har for lengst vunnet frem.

Mange av våre lesere husker sikkert også Kjell Bårds Renøk-hjørnet. I mer enn 25 artikler, fordelt på over fire år, skrev han artikler om forhold som påvirker renholdsøkonomien. Selv om spalten ikke eksisterer i dag, er Kjell Bård like engasjert når han reiser land og strand rundt for å predikere budskapet til sine kunder.

Men i anledning dagen, har jubilanten tatt turen til sydlige breddegrader, og vil markere 80-årsdagen i Spania.

Renholdsnytt stiller seg i rekken av gratulanter!

Powered by Labrador CMS