logo-virke.jpg

Skal få virksomheter til å virke

HSH endret forrige uke navn til Hovedorganisasjonen Virke. Med over 15 000 medlemsvirksomheter på laget skal Norges raskest voksende hovedorganisasjon kjempe for et arbeidsliv som virker.

Publisert

Vibeke Madsen

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Navnebyttet er en del av en ny og offensiv strategi for den 21 år gamle organisasjonen, som de siste fem årene har vokst raskest av hovedorganisasjonene i Norge.

- Vi skifter navn fordi norsk arbeidsliv er i endring. Det er skjedd et skifte i hva bedrifter forventer å få igjen for medlemskontingent og organisasjonstilknytning – og norske arbeidsgivere trenger enhovedorganisasjon som er tilpasset dagens behov.

HSH hadde vokst seg ut av sine sko. Det ble for mye forbundet med handel. Selvsagt ska vi fortsatt ivareta handel og service, men faktum er at vi organiserer alle bransjer. Det er offensivt å kalle seg Virke, men vi er klar for å vise vår gjennomslagskraft, sier administrerende direktør i Hovedorganisasjonen Virke, Vibeke Madsen.

Sammen med navnendringene kommer også en tydeligere politikk. Hovedorganisasjonen Virke skal være en pådriver for et samfunn der nyskaping og omstilling er viktigere enn å bevare gårsdagens strukturer.

- Vår evne til å holde høy sysselsetting og hele tiden jobbe smartere forklarer i stor grad Norges eventyrlige utvikling de siste tiårene. Nå ser det imidlertid ut til at vi ikke lenger klarer å fornye oss i samme grad som tidligere. Derfor må rammene for arbeidslivet endres. Vi krever ny arbeidsmiljølov, vi vil halvere skjemaveldet, og vi forlanger løsningene våre virksomheter trenger for å virke, sier Madsen.

Styreleder i den nye organisasjonen, Sverre Leiro utdyper de tre fanesakene Virke skal arbeide for:

- Vi må få en enklere hverdag for norske virksomheter ved å satse på teknologi og innovasjon.

Vi vil legge mye i å få en ny arbeidsmiljølov som er tilpasset dagens og morgendagens arbeidsliv, som gjør livet enklere og mer fleksibelt både for arbeidsgivere og arbeidstakere.

Og vi må ha en ny, nasjonal kompetansepoiltikk som likestiller læring i skole og arbeidslivslik at vi får en bedre fagopplæring, sier han.

Mest fornøyde medlemmer

Den nye organisasjonens ledere legger ikke skjul på at de nå utfordrer NHO på mange fronter, fordi de mener at de er organisert på en måte som gjør at medlemmene får mer ut av mindre medlemskontingent.

De hevder at Virke er den hovedorganisasjonen som har mest fornøyde medlemmer, og henviser til en undersøkelse utført av Norstat. Her sammenlignes de fire organisasjonene NHO, HSH (Virke), Spekter og KS og resultatene viser at Virkes meldemmer er mest fornøyd.

- Vi hjelper virksomhetene med praktiske og raske svar på de praktiske problemene de møter i sin hverdag, enten det gjelder HR, jus eller politikk. Vi tilbyr rimelige, skreddersydde løsninger som gjør livet lettere. Da er det selvfølgelig flott å få bekreftet at vi har de mest fornøyde medlemmene i Norge, forklarer Madsen.

Powered by Labrador CMS