Syk på jobb 1
Syk på jobb 1

Europeere går syke på jobb

Mange europeiske arbeidstakere går på jobb til tross for at de er syke. Svenskene er derimot mest tilbøyelige til å bli hjemme.

Publisert

Undersøkelse viser at Europeere går på jobb syke. (Ill. foto: Colourbox.com).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Har du gått på jobb iblant til tross for at du har følt deg dårlig? Da er du i så fall ikke alene, for det har de fleste europeere gjort, skriver det svenske nettstedet du&jobbet.

Resultatene kommer fram av en undersøkelse fra bemanningsbyrået StepStone. Ifølge undersøkelsen er det bare 13 prosent som alltid blir hjemme når de er syke.

Lite sykenærvær

Svenskene er minst på jobb når de er syke. 19 prosent sier at de alltid er hjemme når de er syke. I Frankrike derimot arbeider de fleste, uansett hvordan de føler seg. Bare tre prosent blir alltid hjemme.

Redd for jobben

Årsaken til at europeerne går på arbeid til tross for at de er syke, er at jobben er viktig for dem og de er redde for å få sparken om de ikke møter opp på arbeidsplassen.

I Sverige sier ni prosent at de alltid arbeider fordi de er redde for å miste jobben, 21 prosent for at jobben er så viktig.

Blant franskmennene er det 21 prosent som er redde for å miste jobben om de uteblir på grunn av sykdom. 48 prosent sier at arbeidet er svært viktig for dem.

Undersøkelsen er gjort i sju europeiske land blant mer enn 11 000 personer. Undersøkelsen omfatter ikke Norge.

(duochjobbet.se)

"
Powered by Labrador CMS