Funksjonshemmet-i-jobb

Sparer milliarder på å ansette funksjonshemmede

En fersk analyse fra Arbeidsforskningsinstituttet (AFI) viser at det vil være samfunnsøkonomisk lønnsomt å inkludere funksjonshemmede i arbeidslivet. Samfunnet vil spare milliarder på å få flere i jobb.

Publisert

Samfunnet sparer penger på å ansette funkdjonshemmede. (Ill.foto: Colourbox.com).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Analysen er laget på oppdrag fra Barne- og likestillings- og inkluderingsdepartementet. Utgangspunktet er regjeringens jobbstrategi for å øke sysselsettingen blant unge med nedsatt funksjonsevne, skriver Funksjonshemmedes fellesorganisasjon på sine nettsider.

13 milliarder

AFI skriver på sin nettside at en fem- prosent økning i arbeidsdeltakelse vil gi en samfunnsøkonomisk gevinst på om lag 13 milliarder kroner over en tiårsperiode. Hver enkelt ny arbeidstaker vil i tiårsperioden bidra med en samfunnsøkonomisk gevinst på nær 900 000 kroner.

Innsatsen må skjerpes

Generalsekretær Liv Arum i (FFO) sier til ffo.no at denne analysen bekrefter det de har påpekt i flere år:

– Det er godt at vi får denne type dokumentasjon. Jeg håper det kan være til inspirasjon for myndighetene til å anstrenge seg mer for å få på plass innsatser slik at flere funksjonshemmede kommer i jobb. Det innebærer også at arbeidsgivere får den støtten og hjelpen de føler at de trenger for å satse på en ansatt som har en funksjonshemning eller kronisk sykdom. Det betyr også at formidlingen av hjelpemidler for å tilrettelegge arbeidsplassen må gå kjapt. For å få utløst denne fortjenesten for samfunnet, må flere offentlige instanser skjerpe sin innsats, ikke minst NAV, sier FFOs generalsekretær Liv Arum.

Les mer om analysen på nettsidene til AFI.

(ffo.no)

"
Powered by Labrador CMS