Renholder colourbox

Vanskelig å få fast renholdsjobb i Sverige

En prognose fra Arbetsformidlingen i Sverige (AMS), viser at det er stor konkurranse om faste heltidsstillinger innen renhold i vårt naboland. Dette er også ventet å fortsette til neste år.

Publisert

Det er vanskelig å finne fast heltidsstilling innen renhold i Sverige. (Foto: Colourbox.com).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Ifølge AMS er arbeidsledigheten for renholdere innen kontor- og hotell høyere enn den gjennomsnittlige arbeidsledigheten i Sverige. Men muligheten for å finne en jobb innen renhold varierer både geografisk og regionalt. Lettest er det å få jobb i de store byene, skriver cleannet.se.Men det er høy turnover i renholdsbransjen i Sverige, noe som gjør det mulig å finne jobbåpninger. I slutten av august i år var det totalt i hele Sverige cirka 110 ledige heltidsstillinger innen renhold på hotell og kontorer.

Mangler kompetanse

" Selv om det er vanskelig å finne fast jobb innen renholdsbransjen i Sverige, sliter arbeidsgivere likevel noen ganger med å finne aktuelle kandidater til stillingene. Til tross for den høye etterspørselen etter renholdsjobber, er det ikke alle som har rett kompetanse for stillingen.Årsaken til dette er, ifølge cleannet.se, delvis på grunn av at renholdsfaget har blitt utvidet med en rekke tilleggstjenester.

"
Powered by Labrador CMS