Renholdshanske-Colorubox.jpg

Arbeidstilsynet gransker renholdsselskap

Arbeidstilsynet går renholdsselskapet ISS nærmere etter i sømmene, etter mistanker om alvorlige brudd på flere paragrafer i arbeidsmiljøloven.

Publisert

ISS lover å rydde opp hvis det viser seg at det er hold i påstandene om brudd på arbeidsmiljøloven. (Ill.foto: Colourbox.com).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Ifølge Bergens Tidende skal avdelingen til ISS i Bergen granskes nærmere etter at ansatte har meldt fra om ulovlig overtid, trakassering av ansatte og dårlige sikkerhetsrutiner.

Vil være ryddige

Regiondirektør i ISS, Fredrik Duus, ønsker ikke å kommentere påstandene, men uttaler til avisen han avventer onsdagens møte med Arbeidstilsynet.

" Han sier at hvis påstandene er riktige, så må det dreie seg om enkelttilfeller.– Vi er veldig opptatt av at slikt ikke skal skje, og ønsker å være så ryddige som mulig rundt alle forhold som gjelder arbeidsmiljøet, sier han, og viser til undersøkelser som forteller at ISS-ansatte, både i Hordaland og ellers i landet, trives godt på jobben.

Duus sier til avisen av hvis det viser seg at ansatte har jobbet ulovlig overtid, så skal ISS rydde opp i det.

Dokumentasjon

" Etter en landsomfattende kontroll i fjor fikk ISS påpakning fra Arbeidstilsynet nettopp for ulovlig overtidsbruk, skriver Bergens Tidende.– Når ISS som selskap bryter arbeidsmiljøloven, er det alvorlig. Det har noe med moral å gjøre, sier konserntillitsvalgt Eva Jensen, som har gjennomgått dokumentasjonen i en av sakene, til avisen.

Dokumentasjon som avisen har fått tak i, kan tyde på at ansatte i ISS har jobbet nærmere 1 000 overtidstimer i løpet av et år, godt over lovens øvre grense på opptil 400 timer. Flere ansatte skal også ha fått mindre lønn enn det de har krav på.

Les hele saken her

"
Powered by Labrador CMS