mopping.jpg
mopping.jpg

Dyrere og mindre effektivt renhold

En ny rapport antar at offentlig renhold i Kristiansand er dyrere og mindre effektivt enn i det private markedet. Denne uken bestemte bystyret å legge renhold av noen eiendommer ut på anbud.

Publisert

Kristiansand kommune setter ut noe av renholdet på anbud. (Ill.foto: Colourbox.com).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Konkurranseutsettingen gjøres for å teste pris- og kvalitetsnivået, etter at det ble lagt fram en rapport om pris og effektivitet på renholdet i det kommunale Byggservice, skriver Fedrelandsvennen.

– Vi skal velge objekter som gir et reelt sammenligningsgrunnlag. Byggservice får da ikke selv være med i anbudet, sier tekniske direktør Ragnar Evensen, til avisen.

Dyrere enn snittet

Rapporten om det offentlige renholdet fra Multiconsult ble levert allerede 12. oktober, men ble ikke lagt frem for Kristiansand bystyre før tidligere denne uken.

Multiconsult har gått gjennom prisen for renholdet 162 ansatte driver i 30 utvalgte bygninger for administrasjon, skoler og barnehager. Den sier at de offentlig ansatte renholderne i Kristiansand er på nivå med andre norske kommuner, men at det ser mye dyrere ut enn snittpriser fra det private markedet.

Forskjell i pris

Mens det koster skattebetalerne i Kristiansand 228 kroner å rengjøre i året å rengjøre kontorlokaler, er prisen hos private 140 kroner per kvadratmeter i året. Forskjellen er stor også for rengjøring i skoler og barnehager, går det videre frem av rapporten.

" Målt i effektivitet er utslaget også markant. Renholderne i Kristiansand kommune vasker i snitt 200 kvadratmeter skole i timen, mens private vasker 300 kvadratmeter i timen.– Prisene er høyere enn i det private. Men Byggservice leverer mer omfattende tjenester enn det som er vanlig, blant annet avfallshåndtering og renhold av møbler og utstyr, og til dels hyppigere renhold. Det kan hende Kristiansand kommune bør vurdere krav til omfang og kvalitet på renholdet. Derfor anbefaler vi at de ber om priser fra private tilbydere for noen utvalgte bygninger. Da først får man et reelt sammenligningsgrunnlag, sier Kristiansen til Fedrelandsvennen.

Les hele saken her

"
Powered by Labrador CMS