maalfrid bratt manpower.jpg

Forsiktig norsk optimisme i et urolig Europa

Norske arbeidsgivere forventer å øke bemanningen, men det er flere tegn som tyder på at eurokrisen er i ferd med å påvirke det norske arbeidsmarkedet. Det viser Manpowers arbeidsmarkedsbarometer for tredje kvartal 2012.

Publisert

Konsernsjef i Manpowe Group, Maalfrid Brath. (Foto: Manpower).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Barometeret viser at 13 prosent av arbeidsgiverne har planer om oppbemanning, mens fem prosent har planer om å redusere bemanningen neste kvartal.

– I en tid preget av økonomisk uro i Europa, er Norge i en særstilling med både svært lav arbeidsledighet og stor etterspørsel etter arbeidskraft. Samtidig må vi forberede oss på at den europeiske krisen kan påvirke Norge, spesielt den delen av industrien som er avhengig av eksport, sier Maalfrid Brath, konsernsjef i ManpowerGroup.

Ifølge arbeidsmarkedsbarometeret er arbeidsgiverne mer usikre på framtiden når det gjelder bemanningsplaner. Seks prosent sier de ikke vet om de skal opp eller nedbemanne de neste tre månedene." - Andelen som svarer vet ikke er høyere enn tidligere, og gjenspeiler at det er stor grad av usikkerhet blant arbeidsgiverne til hvordan markedene vil påvirkes framover, sier Brath. Norge i en særstilling i Europa Manpowers arbeidsmarkedsundersøkelser bekrefter den vanskelige økonomiske situasjonen i Europa. Arbeidsgivere i eurosonen er mindre optimistiske til rekruttering enn tidligere. Dette gjelder spesielt Spania, Hellas, Italia, Irland og Ungarn. Også det tyske markedet er forventet å bli svakere det neste kvartalet. Men i Norge viser barometeret fortsatt positive tendenser i de fleste sektorer og alle regioner.

" – Lav arbeidsledighet og økt etterspørsel etter arbeidskraft gjør Norge til et svært attraktivt land for arbeidssøkere. Konkurransefortrinnet til bedriftene handler om å klare å tiltrekke seg de beste menneskene som er tilgjengelig i arbeidsmarkedet – også fra Europa, sier Brath. Les mer om arbeidsmarkedsundersøkelsen her.

NTB

"
Powered by Labrador CMS