colourbox848695svartarbeid

Til kamp mot skattesnusk

Denne uka gjennomføres det en landsomfattende aksjon for å knipe dem som driver med organisert skattesnusk.

Publisert

Skatt øst gjennomfører denne uken en stor aksjon mot svart arbeid. (Ill.foto: Colourbox.com).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

– Dette er den største aksjonen vi har gjennomført siden oppstarten av prosjektet i 2009 med deltakelse fra over 70 personer fra hele landet, sier avdelingsdirektør Jan-Egil Kristiansen ved Skattekrimavdelingen i Skatt øst, skriver rb.no.

Alle skatteregionene, Oslo kemnerkontor, Nav, Oslo politidistrikt og Romerike politidistrikt er med i aksjonen som har rettet seg mot nettverk som lager kunstige regninger for å legitimere uttak av penger som enten brukes til å betale svarte lønninger eller til private uttak.

Fram til utgangen av mars er det gjennomført 182 bokettersyn. Det ble oppdaget skatteunndragelser for 694 millioner kroner, fordelt på 377 millioner kroner i svarte lønninger, 179 millioner kroner i eierinntekter og 138 millioner kroner i merverdiavgift.

I årets første kvartal har aksjonen avdekket 55 millioner kroner i skatteunndragelser. De fleste sakene i de 44 nettverkene som er avslørt gjelder byggebransjen og renholdsbransjen i Oslo-området, skriver avisen.

– Vi har i lengre tid kartlagt pengetransaksjonene mellom et omfattende nettverk av personer og virksomheter i Oslo-området. Kartleggingen viser at 20 virksomheter de tre siste årene har overført til sammen 93 millioner kroner til «hvitvaskere» basert på det vi mener er fiktive fakturaer, sier Kristiansen.

Etter at aksjonen startet er 52 personer er anmeldt og 29 dømt.

Les hele saken

"
Powered by Labrador CMS