Ill.mopp-web.jpg

Trekker lønn fra arbeidere som sluttet

Ungarske renholdere sluttet på dagen da de ikke fikk lønn på tiden. Arbeidsgiveren mener dermed at de kan trekke to uker av lønna deres, skriver Fedrelandsvennen. Nå er saken i rettssapparatet.

Publisert

Lønnskrav i retten. (Ill. foto: Helene Aarnes).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Flere ungarske renholdere hevder å ha problemer med å få lønn fra rengjøringsfirmaet i Kristiansand. Advokatfullmektig Marit Bakka Medina har bistått fem av dem i sin kamp for å få lønn fra Reco Rent, en av dem i flere saker, skriver fvn.no.

– De andre har fått betaling like før sakene har kommet opp i rettsapparatet. Senest denne uken ble to saker stoppet like før. Nå har ikke jeg veldig stort grunnlag, men ut fra det jeg ser så skjer dette jevnlig, sier Bakka Medina, til avisen.

En familiefar kjemper for å få utbetalt 25 000 kroner fra rengjøringsfirmaet, og sammen med en kollega og landsmann har han begjært rengjøringsbyrået Reco Rent konkurs, skriver fvn.no.

– Vi aksepterer grunnlaget for kravet, men siden de sluttet på dagen og ikke gikk ut oppsigelsestiden, fremmer vi motkrav, sa Reco Rents prosessfullmektig Kjetil Sørensen, til avisen. Motkravet tilsvarer to ukers lønn, på rundt 11 000 kroner per ansatt.

Les hele saken her.

"
Powered by Labrador CMS