Anniken Huitfeldt. Foto: Gro Ørsal/Arbeidsdepartementet

Det er lett å vaske rent på Ekeberg

Godkjenningsordningen for renholdsvirksomheter bidrar til en mer seriøs renholdsbransje og mer ryddige forhold for ansatte. Dette betyr at alle renholdere skal ha bedriftshelsetjeneste, verneombud, tarifflønn og at firmaet de jobber i betaler skatt.

Publisert

Arbeidsminister Anniken Huitfeldt på Ekeberg skole, med renholderne Muhammer Can og Walter Mina. (Foto: Gro Ørsal/Arbeidsdepartementet).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Fra og med 1. desember risikerer renholdsvirksomheter og tjenestekjøpere å få besøk av Arbeidstilsynet som sjekker om de som selger renholdstjenester er godkjent av Arbeidstilsynet og at de som kjøper har sjekket leverandøren. –Arbeidstilsynet kan gi pålegg, stanse virksomheten, eller gi tvangsmulkt etter loven, hvis firmaet ikke er godkjent. De samme virkemidlene kan også brukes overfor de som kjøper tjenester av ikke-godkjente renholdsvirksomheter, sier arbeidsminister Anniken Huitfeldt, skriver Arbeidsdepartementet på sine nettsider.

Besøk på Ekeberg skole

" Statsråden besøkte Ekeberg skole i Oslo fredag 30. november. Oslo kommune som tjenestekjøper har sikret seg at tjenesteleverandøren ASC Østlandske Rengjøring er godkjent. All rengjøring på skolen foregår i ryddige former og rent blir det. –Jeg er glad for at de som rengjør på Ekeberg har ryddige og gode arbeidsforhold og tarifflønn. Det er lett å bli godkjent og lett å velge en seriøs virksomhet fra Arbeidstilsynets register over godkjente virksomheter, sier statsråden.

Første bransje ut

Godkjenningsordningen ble opprettet 1. september i nært samarbeid med partene i bransjen. Renholdsbransjen er første bransje ut i regjeringens satsing på treparts bransjeprogram.

Les saken her:

"
Powered by Labrador CMS