Norden 2012 - regjeringen.no

IA-konferansen 2012 – et inkluderende arbeidsliv i Norden

500 deltakere er allerede påmeldt årets store fagpolitiske konferanse om inkluderende arbeidsliv. Arbeidstaker- og arbeidsgiverorganisasjoner, bedrifter og virksomheter, offentlige etater, forskermiljøer, arbeids- og velferdsetaten er bredt representert.

Publisert

(Ill.: Regjeringen.no).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

En betydelig andel av befolkningen i de nordiske landene i yrkesaktiv alder er utenfor arbeidslivet. Sykefravær, antallet uføretrygdede og deltakere på andre tiltak er høyt. Disse utfordringene løses i de nordiske landene gjennom hvert enkelt lands modell innenfor "den nordiske velferdsmodellen", herunder gjennom samarbeidet mellom partene i arbeidslivet, skriver regjeringen i en pressemelding.I Norge samarbeider regjeringen om partene i arbeidslivet for et mer inkluderende arbeidsliv gjennom intensjonsavtalen om et inkluderende arbeidsliv (IA-avtalen). I avtalen er det særlig satt fokus å redusere sykefraværet, øke avgangsalderen i arbeidslivet og sikre rekrutteringen av personer med nedsatt funksjonsevne.

Ulike nordiske løsninger

" Årets IA-konferanse vil som tidligere år favne alle tre delmålene for IA-avtalen. Nytt, og kun for i år, er at konferansen også arrangeres i regi av det norske formannskapet i Nordisk ministerråd og har fokus på å få frem ulike nordiske løsninger på våre felles utfordringer. På programmet står blant annet forebygging av sykefravær, hvordan man skal fremme økt rekruttering av unge med nedsatt funksjonsevne og utdeling av årets seniorpris. Det er invitert svenske og danske innledere til å snakke om de forskjellige problemstillingene.Konferansen er åpen for myndigheter, partene i arbeidslivet, virksomheter, nordiske institusjoner og forskere fra de nordiske landene og andre som er engasjert i IA-arbeidet.

Foredragene holdes på foredragholders eget språk. Tid: 13.11.12, kl. 09.30 - 15.30 Sted: Radisson Blu Plaza Hotel, OsloOrdstyrer/leder av konferansen Astrid Versto

Les mer her:

IA-konferansen 2012

Nasjonal IA konferanse

"
Powered by Labrador CMS