arbeidsledig-colourbox57574

Ledigheten gikk ned i oktober

I løpet av oktober ble det 600 færre arbeidsledige, viser sesongjusterte tall fra NAV. Arbeidsledigheten er nå på 2,3 prosent.

Publisert

(Ill.foto: Colourbox.com).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

– Denne høsten har vi hatt en svak nedgang i ledigheten. Samtidig ser vi at det blir lyst ut færre ledige stillinger, noe som kan tyde på at etterspørselen etter arbeidskraft har gått litt ned, sier arbeids- og velferdsdirektør Joakim Lystad.

Ved utgangen av oktober var det registrert 60 800 helt ledige hos NAV. Det er 4 prosent færre enn på samme tid i fjor.

Færre ledige stillinger

I løpet av de siste to månedene har antallet nye stillinger gått ned, viser sesongjusterte tall. I oktober ble det lyst ut 7 prosent færre stillinger per virkedag enn på samme tid i fjor.

Estimerte tall

Innføring av ny yrkesklassifisering STYRK-08 i januar 2012 har ført til brudd i NAVs statistikk over yrkesfordelte tall. Dette kan påvirke endringene fra september i fjor, se mer informasjon om ny yrkesklassifisering under ”Om statistikken – Arbeidssøkere” på nav.no. Den viser at det ble lyst ut 28 prosent færre stillinger innen bygge- og anlegg og 18 prosent færre stillinger innen barne- og ungdomsarbeid, sammenlignet med oktober i fjor. Det ble imidlertid lyst ut 16 prosent flere stillinger innen jordbruk, skogbruk og fiske og 7 prosent flere innen industrien.

Høyest ledighet innen reiseliv og transport

Sesongjusterte tall for oktober viser at ledigheten gikk ned i nesten alle yrkesgrupper, sammenlignet med september. Størst nedgang finner vi blant butikk- og salgsarbeid, industriarbeid og for de uten eller med uoppgitt yrkesbakgrunn. Størst økning finner vi innen yrkesgruppen helse, pleie og omsorg.

Arbeidsledigheten er lavest innen undervisning, med 0,8 prosent. Deretter følger akademiske yrker, med 0,9 prosent. Ledigheten er nå høyest innen reiseliv og transport, med 3,8 prosent, og innen barne- og ungdomsarbeid, med 3,4 prosent.

Fylkene

Fra september til oktober økte ledigheten mest i Finnmark og Buskerud, viser sesongjusterte tall. Størst nedgang finner vi i Østfold og Vestfold.Sogn og Fjordane og Rogaland har den laveste ledigheten, begge med 1,6 prosent. Ledigheten er høyest i Østfold og Oslo, begge med 3,1 prosent.

Arbeidsledige og arbeidssøkere på tiltak

Justert for sesongvariasjoner Det er store sesongvariasjoner på arbeidsmarkedet. Derfor sesongjusterer vi tallene. Les mer om sesongjustering her.har summen av helt arbeidsledige og arbeidssøkere på tiltak gått ned med 500 fra september til oktober. Summen av helt arbeidsledige og arbeidssøkere på tiltak er nå 77 800, og dette utgjør 3 prosent av arbeidsstyrken.

"
Powered by Labrador CMS