Irritert colourbox

Du blir dum av å klage på jobben

Jobber du et sted der kollegene klager kontinuerlig, kan det svekke hjernen din. Å høre på for mye syting slår negativt ut på flere måter.

Publisert

Å ofte være irritert på jobben, kan gjøre deg dum. (Ill. foto: Colourbox.com).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

– Mennesker som klager hyppig på jobb, vil ofte ikke ha noen løsning. De vil bare ha deg med i klagekoret. Men selv passivt å høre på klaging, vil ødelegge hjernen din, sier forretningsmannen og forfatteren Trevor Blake til Aftenposten, skriver HMS-magasinet.

Blake har skrevet boka:Three Simple Steps: A Map to Success in Business and Life.Her refererer han til forskning som viser at 30 minutter eller mer negativitet gjør at nevroner i hjernedelen kalt hippocampus, skrelles bort. Hippocampus er hjernedelen du bruker til problemløsning.

Ta avstand fra klagingen

Han mener det beste du kan gjøre, er å distansere seg fra klagingen.

– Vi kan sammenligne det med å være i nærheten av noen som røyker. Alle i dag vet at passiv røyking skader, og det beste er derfor å trekke seg unna. Det samme gjelder kolleger som klager. Forsøk å unnslippe klagerne. Unnskyld deg selv, gå ut eller på toalettet om nødvendig, for å beskytte deg selv mot klagingen, sier Blake.

Jo mer vi hører på klaging, jo mer sannsynlig er det at vi selv vil klage, ifølge Blake.

– Nervebanen tilpasser seg det den blir utsatt for, og begynner å imitere atferd, så fremt ikke forbindelsen blir brutt, eller endret. Noen ganger ser vi noe vi ikke liker, vi absorberer hendelsen eller atferden, og ender opp med å gjenta den, forklarer Blake.

Les hele saken her

"
Powered by Labrador CMS