Alt om Renhold - foto Erik M Sundt

En systematisk renholdsbok

Den nye læreboka "Alt om renhold" tar for seg renholdsfaglige forhold på en systematisk måte. Boka er ifølge SINTEF akademisk forlag rettet mot fagutdanning på flere nivåer.

Publisert

Håpet til forfatteren er at boka bidrar til å øke statusen til renholdsfaget. (Foto: SINTEF/Erik M. Sundt).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Håndboka, som ble lansert 16. oktober, er utarbeidet med utgangspunkt i læreplanen for renholdsoperatørfaget, men inneholder også mye fordypningsstoff som er beregnet for bachelor og mastergradsstudier innen FDVU (Forvaltning, drift og vedlikehold). Den er også egnet som et oppslagsverk for alle som utfører eller kjøper inn renhold, og for leverandører av rengjøringstekniske produkter og rådgivere innen renhold og bygningsdrift.

– Vi håper at vi med denne håndboka kan bidra til å gi renholdsfaget den statusen det fortjener, sier seniorforsker Steinar K. Nilsen ved SINTEF Byggforsk, som er forfatter av boka.

Pedagogisk lagt opp

" Viseadministrerende direktør Anne Jensen ved NHO Service, som også har bidratt med faglige innspill, er fornøyd med resultatet.– Jeg har med stor interesse lest boka, og har lært mye. Det er en bok for alle som har noe med FDV å gjøre – fra arkitekter, innkjøpere, Arbeidstilsynet og tekniske etater til konsulenter og tillitsvalgte. Den er pedagogisk lagt opp, med god forklaring til alle tabeller. Et godt og lett språk bidrar til den positive opplevelsen. Dette er en fagbok til å bli glad av, sier Jensen i en pressemelding.

Teori og praksis

" Alt om renhold tar utgangspunkt i historikk og rammebetingelser, og går videre over i planleggings- og innkjøpsfasen. Deretter innledes driftsfasen med en gjennomgang av teoretiske forhold som kjemi, fysikk og mikrobiologi, for så å fortsette over i praktiske forhold som rengjøringstekniske produkter og metoder, samt informasjon om overflater og hva materialene tåler.Boka tar for seg renhold i forskjellige typer miljøer og de vanligste formene for spesialrenhold. Til slutt belyses det siste leddet i en renholdsleveranse: oppfølging og kontroll, samt viktige forhold i arbeidslivet og samfunnet som helse, miljø og sikkerhet, service og kundebehandling, i tillegg til statistiske data for renhold i Norge.

Les hele saken her:

"
Powered by Labrador CMS