Pensjon colourbox.com

Færre kvinner jobber deltid

Det er 10 000 færre deltidsjobbende kvinner nå enn på samme tid i fjor. Samtidig har antall heltidsarbeidende kvinner økt med 27 000.

Publisert

Det er 10 000 færre kvinner som jobber deltid nå enn i fjor. (Ill. foto: Colourbox.com).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Det viser arbeidskraftsundersøkelsen fra Statistisk sentralbyrå (SSB) som ble lagt frem i går, skriver dinepenger.no.

39 prosent deltidsansatte kvinner. Totalt var det 41 000 flere sysselsatte personer enn i tredje kvartal i fjor. Det vil si at kvinner stod for mesteparten av denne økningen. Fortsatt er det imidlertid langt flere menn enn kvinner som jobber heltid, med henholdsvis 86 og 61 prosent.

Alexandra Plahte, i Steenberg & Plahte synes det er bra at antall deltidsarbeidende kvinner nå ser ut til å gå nedover.

– Absolutt, særlig viktig er dette pensjonsmessig for de omfattes av ny opptjeningsmodell i folketrygden, sier Plahte.

Må jobbe lenger for samme pensjon

I ny opptjeningsmodell gjelder den såkalte alle-års-regelen. Det betyr, litt forenklet, at en som jobber 50 prosent stilling i fem år uten at det er relatert til omsorg for barn under skolepliktig alder etc, må jobbe i 50 prosent i fem år til for å få samme pensjon som den som jobber full tid (gitt samme lønnsnivå).

Dette som en konsekvens av at alle år teller i nytt opptjeningssystem.

– Tjener man 250 000 får man pensjonsopptjening tilsvarende 18,1 prosent av 250 0000 kroner, mens man i full stilling med lønn på kroner 500 000 får pensjonsopptjening tilsvarende 18,1 prosent av 500 000 kroner. Altså dobbel så høy pensjonsopptjening enn om man jobber 50 prosent stilling.

– Taket i ny opptjeningsmodell i folketrygden utgjør 7,1 G pr (583.066), så har man inntekt over dette kan man jobbe redusert uten å tape pensjonsmessig i folketrygden, sier Alexandra Plahte.

Les hele saken her:

"
Powered by Labrador CMS