Samhold colourbox

Fem om dagen

Rådet for psykisk helse oppfordrer alle bedrifter til å lage seg fem råd for et godt psykososialt arbeidsmiljø.

Publisert

Rådet for psykisk helse anbefaler felles tidspunkt for lunsj, for å få et godt arbeidsmiljø. (Ill.foto: Colourbox.com).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

– Prosessen med å bli enige om arbeidsmiljøråd i fellesskap og den daglige påminnelsen om disse rådene bidrar til å tydeliggjøre hva slags miljø virksomheten ønsker, sier rådgiver Werner Fredriksen i Rådet for psykisk helse, på deres nettsider.

Fredriksen mener at prosessen med å komme frem til råd i fellesskap også bevisstgjør den enkelte leder eller ansatte når det gjelder deres egen rolle i å skape en bedre arbeidsplass for alle.

– Det psykososiale arbeidsmiljøet er vel så viktig som det fysiske, men det er kanskje ikke alltid like lett å være bevisst på hvordan man ivaretar dette fra dag til dag, som at man kan bruke vernesko eller hjelm for å beskytte seg fysisk.

Skap et godt arbeidsmiljø i fellesskap

Rådet for psykisk helse oppfordrer derfor virksomheter til å invitere sine ledere og ansatte til å sette seg ned sammen og komme med forslag til og bli enige om fem gode råd for deres arbeidsplass.

- Det psykososiale arbeidsmiljøet handler i stor grad om samspillet mellom de ansatte samt mellom de ansatte og ledelse på den enkelte arbeidsplass og derfor er det er en god idé å lage råd for arbeidsmiljøet i fellesskap internt i virksomheten, oppfordrer Fredriksen.

Rådet for psykisk helse har laget sine egne «fem om dagen for et godt arbeidsmiljø»:

• Hilse når man kommer på jobb og går hjem fra jobb

• Å rose andre og motta ros

• Mest mulig åpen informasjon skaper et godt arbeidsmiljø

• Felles tidspunkt for lunsj

• Være til hjelp for mine kolleger

Les hele saken:

"
Powered by Labrador CMS