Vindusråte colourbox

Truer hospitseier med tvangsmulkt

Helsevernetaten har påvist råteskader, fukt, sopp og dårlig renhold i Sandviken Pensjonat. Nå venter 50 000 kroner i tvangsmulkt om ikke eieren rydder opp.

Publisert

(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Bergens Tidende viser bilder tatt ved helsevernetatens inspeksjoner i februar og august, som viser tilstanden til pensjonatet. Etaten sier eieren ikke har fulgt opp alle kravene som kom etter den første inspeksjonen.

– Vi er ikke vant med at eierne ikke ordner opp når vi kommer med våre krav. Da er vi nødt til å stramme inn, sier Ingvar Tveit, leder i Helsevernetaten i Bergen.

Ved tilsynet i februar ble eier varslet om vedtak om retting av syv punkter. De gjaldt blant annet krav om ordentlig rengjøring og utarbeiding av rengjøringsplaner, at overflater skal være slette, utbedring av fukt- og soppskader, at toalett har toalettpapir, flytende såpe og tørkepapir tilgjengelig. Det har ikke eier gjort.

Sandviken pensjonat er en av flere overnattingsbedrifter som har en kvalitetsavtale med Bergen kommune. Helsevernsjef Ingvar Tveit sier at man har mistet tilliten til at eier rydder opp.

– Det er gjort litt, men når det stopper opp, så mister vi tilliten, sier han til BT.

Nærmer seg helsefare

Tveit presiserer at det ikke er vurdert som helsefarlig å bo på pensjonatet, men:

– Det nærmer seg en slik situasjon, fordi de ikke klarer å holde rent. Det vi observerte i kontrollbefaringen var et trinn i feil retning. Summen av dette blir såpass alvorlig at vi var nødt til å ty til tvangsmulkt.

Hele saken kan leses her.

"
Powered by Labrador CMS