Nanoteknologi

Slutter med nanoteknologi

Fire av de største renholdsfirmaene i Sverige kutter ut all bruk av nanoteknologi.

Publisert

Det er renholdsfirmaene Sodexo, Compass Group, ISS Facility Services og Coor Service Management som nå kunngjør at bruken av nanoteknologi innen renhold er stoppet. Årsaken til beslutningen er at teknologien er potensielt farlig, skriver firmaenes ledere i en felles artikkel som er publisert på dagenssamhelle.se.

"

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Her er noen utdrag fra artikkelen:

Samtidig som nanoteknologiens potensiale er lovende, er risikoene store. Vi vet for eksempel ikke i hvor stor grad nanopartikler tas opp gjennom huden eller gjennom innånding. Det er derfor en potensiell helserisiko både når produktene produseres og når de brukes – For eksempel gjennom påføring av et gulvmiddel, eller ved slitasje når gulvet brukes.

For helsens skyld, hos våre 25 000 medarbeidere, våre kunders medarbeidere og øvrige i vår omverden, har vi derfor besluttet å kutte ut bruken av produkter basert på nanoteknologi inntil videre.

Vi oppforer også dere som kjøper inn renhold, inntil mer og dypere kunnskap foreligger, til ikke å bidra med å spre den potensielt helsefarlige nanoteknologien.

Les hele artikkelen her.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS