CleanPilot-vogn

Effektivt med alt på ett brett

Ved Oslo universitetssykehus er nettbrettet blitt et viktig hjelpemiddel for renholderne.

Publisert

Slik fungerer løsningen. Skisse: Datec.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Ifølge Oslo universitetssykehus sine nettsider, er de det første sykehuset i verden til å ta i bruk nettbrett som et effektivt og godt digitalt hjelpemiddel for renholdere ved sykehuset.

Sykehuset er pilot i prosjektet CleanPilot og har vært med på å utvikle løsningen sammen med leverandør Datec.

- Vi signaliserte tidlig til produsenten at vi ønsket å bidra til å utvikle et slikt verktøy, sier avdelingsleder og prosjekteier Nina Trogstad Nikolaisen på sykehusets nettsider.

Clean Pilot er et trådløst driftsverktøy tilpasset renholdsarbeid. Det hjelper leder for renhold å distribuere, forenkle og gjøre fleksible renholdsplaner tilgjengelige både for renholdere og enhetene der renholder jobber. Løsningen er enkel og visuell, og har derfor svært lav læreterskel, ifølge sykehuset.

Løsningen er ifølge sykehuset såpass ”intelligent” at den husker hvordan renholderen jobber og legger opp forslag til arbeidsløsning neste gang samme område skal vaskes. Dermed blir det lettere for vikarer

"

Nettbrett med CleanPilot montert på renholdsvogn. Foto: Datec.

å se hvordan de kan løse arbeidsoppgavene, og det blir enklere å dokumentere at det dersom dagens plan ikke ble gjennomført på grunn av pålagte ekstraoppgaver.

Verktøyet brukes nå på to avdelinger ved Rikshospitalet, av 11 renholdere, to ledere i tillegg til vikarer. Nå håper ledelsen å skaffe midler nok til at alle renholdere ved sykehuset kan ta i bruk Clean Pilot på sikt.

Les mer om prosjektet og løsningen på nettsidene til Oslo universitetssykehus.

I Renholdsnytt 3/2013 kan du lese mer om dataverktøy spesielt utviklet for renholdsbransjen.

Du kan laste ned enkeltsider eller hele bladet her.

Powered by Labrador CMS