Scandic Kristiansand Bystrand2

Egen metode holder de ansatte friske

Ved hotellet Scandic Kristiansand har samhold og god atmosfære gitt lavt sykefravær i renholdsavdelingen.

Publisert

Direktør Håvard Solum kaller det Semsa-metoden, fordi han mener det er takket være husøkonomen Semsa Muraspahic at sykefraværet er lavt:

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

– Det er godt å være i avdelingen til Semsa. Hun tar vare på jentene og guttene sine. Det handler om å bygge tillit og lojalitet. Hun er ikke bare en leder, men også et medmenneske. Hun gir mye, og får my tilbake. Semsas ansatte kommer på jobb fordi de ikke vil la henne i stikken, sier han til Idébankens nettsider.

Husøkonomen selv forteller at hun er opptatt av å være til stede:

– Du kan ikke bli sittende på kontoret. Du må være sammen med de ansatte og observere. Spørre om du ser at noe ikke stemmer. Hjelpe til med rengjøringen av et par rom om nødvendig. Det handler ikke om å kontrollere, men om å støtte og motivere. Jeg vil skape samhold og god atmosfære, sier hun til Idébanken.

Hun forteller også at hun gjerne lar de ansatte ta kvelden tidligere dersom hun ser at de er slitne, uten at de får mindre betalt av den grunn. – Fordi det skaper lojalitet, og det gjør at de ansatte kommer på jobb til tross for småplager.

Les mer om Semsa-metoden på idébanken.org.

Powered by Labrador CMS