stovsuge-hjemme

Sterk vekst i hjemmerenhold

Andelen som kjøper renhold hjemme er tredoblet siden år 2000.

Publisert

Det viser tall som Aftenposten presenterte forrige uke.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

I en landsomfattende undersøkelse gjennomført av Respons for Aftenposten i høst, sier 12 prosent at de betaler for vaskehjelp. Da SSB gjennomførte en undersøkelse med samme spørsmål i 2000, svarte 4 prosent at de betalte for vask av boligen.

Andelen er altså tredoblet på 13 år. Frem til 2000 hadde andelen med vaskehjelp stått på stedet hvil siden SSB begynte målingene på 1970-tallet. Men utover årtusenskiftet har det økt kraftig. Det skriver Aftenposten.

Ifølge Baard Fiksdal, informasjonssjef i NHO Service, antas det at så mye som 80 prosent av renholdsmarkedet i private hjem er svart.

– Det er et tankekors at jo rikere vi blir, jo mer kjøper vi tjenester svart. Ikke bare taper samfunnet store summer i skattepenger, du tar selv en risiko. For eksempel hvis det skjer en ulykke i hjemmet ditt når du har besøk av en som jobber svart. Til syvende og sist handler det om hvem vi er og hvilke rollemodeller vi vil være for barna våre, sier Fiksdal til Aftenposten.

Hele saken på aftenposten.no.

Powered by Labrador CMS