Penger

Kommer unna med å betale svart

Halvparten av dem som kjøper renhold til hjemmet betaler svart. Og selv om Skattebetalingsloven i 2011 gjorde kjøperen medansvarlig for svart arbeid, har ingen av lovbryterne fått svi.

Publisert

Bestemmelsen i Skattebetalingsloven sier at kjøper kan bli stilt medansvarlig for svart arbeid dersom han eller hun betaler over 10.000 kroner kontant ved kjøp av tjenester fra håndverker, vaskehjelp, biloppretting og lignende.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

En spørreundersøkelse som Opinion gjorde for Skatteetaten i 2011 viser at nesten halvparten (46 prosent) av de som har kjøpt renhold/vask i løpet av de to siste årene, har kjøpt dette arbeidet helt eller delvis svart. Da skulle man tro at noen av disse kjøpere hadde blitt stilt til ansvar etter at loven ble innført for to år siden, men i følge NRK er sannheten det motsatte: Foreløpig er ingen tatt kan Skatteetaten bekrefte overfor NRK:

«Skatteetaten er svært forsiktige med å gå inn og kontrollere i private hjem. Dette er både et policyspørsmål og det er tvil om hvor langt våre hjemler går, når vi ikke har skjellig grunn til mistanke. Derfor har ingen blitt gjort medansvarlig for bruk av svart vaskehjelp i hjemmet siden regelen kom i 2011,» skriver underdirektør Henry Larsen i Skattedirektoratet i en e-post til NRK.no.

Les mer om saken på NRK sine nettsider.

Powered by Labrador CMS