nano_faktaarkbilde

Nytt faktaark om nanomaterialer

Nanoteknologi kan brukes innen overflatebehandling for å gjøre ulike materialer enklere å holde rene. Men hva slags risiko bringer teknologien med seg? Statens Arbeidsmiljøinstitutt (Stami) har lansert et faktaark om nanomaterialer i arbeidsmiljøet.

Publisert

Bilde: Stamis faktaark "Fakta om nanomaterialer i arbeidsmiljøet"

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

I nanoteknologien ligger mulighetene til å lage små partikler – nanopartikler – med helt nye egenskaper som større tilsvarende partikler ikke har.

Daglig nyter vi allerede godt av mange produkter som har nye eller forbedrede egenskaper gjennom nanoteknologi: blant annet vann- og flekkavstøtende klær, sportsartikler, vannrensingssystemer, renholds- og overflatekonserverende midler.

Eksemplene er mange og mulighetene enda flere. Det pågår svært mye forskning på produktutvikling innen flere fagområder når det gjelder bruk av nanoteknologi, og utfordringen fremover ligger i å finne frem til nye, funksjonelle og nyttige produkter som ikke skader de som blir eksponert.

Stamis faktaarket tar for seg forskning på helserisiko ved eksponering i arbeidsmiljøet, arbeidstakernes sikkerhet, HMS og regelverk.

Du finner faktaarket på Stamis nettsider.

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS