Enige om kvalitetsmodell

I Sverige har ISS inngått en avtale med helseforetaket Aleris om å levere renhold etter en ny kvalitetsmodell for helsevesenet.

Publisert

I 2012 lanserte den svenske foreningen for smittevern nye nasjonale retningslinjer og krav for renhold i helsevesenet, og det er for å enklere møte disse at ISS og Aleris nå etablerer en egen kvalitetsmodell.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

De nye kravene, kalt SIV (Städning i vårdlokaler), deler lokaler i helsesektoren inn i fire hygieneklasser basert på bruksområde. Pasientnære rom som behandlingsrom og toaletter stiller for eksempel høyere krav til renholdet enn kontorer. SIV inneholder også retningslinjer for rengjøringsmetoder, opplæring og kvalitetskontroll.

De nye kravene har ennå ikke rukket å påvirke renholdskontraktene i de offentlige sykehusene i særlig stor grad, i motsetning til i de private. Det er altså med grunnlag i disse kravene at ISS og Aleris nå har inngått en kontrakt.

Les mer på cleannet.se

Powered by Labrador CMS