renpluss-logo

Taper tusener i måneden på kontrakten med UiO

Ren Pluss vant anbudskonkurransen på Universitetet i Oslo (UiO) fordi de regnet feil. Nå har firmaet sagt opp kontrakten.

Publisert

Det skriver UiOs nettavis Uniforum. Til nå har firmaet tapt rundt 200 000 kroner på oppdraget, fordi de kalkulerte feil da de beregnet renholdet av utstyret ved Det odontologiske fakultet ved UiO.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

– En dyrekjøpt erfaring, konstaterer administrerende direktør Ivar Sjølstad i rengjøringsfirmaet Ren Pluss overfor Uniforum.

I april vant firmaet anbudskonkurransen om renholdet på Det odontologiske fakultet ved UiO, til tross for at det ble vurdert til å være dårligere enn de andre tilbyderne på kvalitet. På pris derimot, var firmaet best; Hele 12 prosent billigere enn det neste tilbudet, ifølge Uniforum.

Kort tid etter at firmaet startet opp på UiO, ble det imidlertid klart for dem at de ville tape penger på oppdraget. Kontrakten er nå sagt opp, i slutten av måneden er firmaet ute av UiO.

– Hvis vi skulle klart å tjene penger på oppdraget, måtte vi ha latt det gå på bekostning av kvaliteten eller arbeidsmiljøet til renholderne våre, noe vi ikke var villige til å gjøre, derfor sa vi opp kontrakten forklarer Sjølstad.

UiOs driftssjef Åke Appelqvist sier til uniform at han ikke kan se at universitetet gjorde noe galt da de ikke fattet mistanke ved det gode tilbudet.

Les mer om saken på UiOs nettavis Uniforum.

Powered by Labrador CMS