Bananflue kvad cb10144463

Bli kvitt bananfluene!

Plages du av banan­fluer på lunsj­rommet eller ved fruktfatet? Godt renhold og hyppig fjerning av mat­søppel er det som hjelper best.

Publisert

Banan­fluene trives særlig godt nær over­moden frukt, gjæret mat og kompost. Foto av banan­flue: Colourbox

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Det hjelper nemlig ikke å bare kaste ut søpla eller spise opp bananene når du vil bli kvitt de plag­somme banan­fluene.

De gulbrune banan­fluene dukker gjerne opp på sen­sommeren og høsten, skriver bladet Vi i Villa. For å bli kvitt dem, bør du først fjerne all søppel som inne­holder mat­avfall. Deretter fjerner du frukt som ligger fremme og legger i kjøle­skapet.

Hvis mulig, luft ekstra og senk inne­temperaturen. Det gjør vekst­vilkårene dårligere. Banan­fluene trives godt i potte­planter, så hvis du har slike på jobben, bør du vanne minst mulig i den perioden fluene er aktive.

Bruk av insekts­middel, særlig på sprayform, bør du unngå, da dette kan forsemre både inne­miljøet og maten.

Støvsuger dreper ikke banan­fluene. De vil derfor fly ut igjen, med mindre du kan sette posen støv­suger­posen utendørs.

Sett gjerne ut eddik i små skåler. Det til­trekker seg banan­fluer, som dør når de drikker av den. Ha gjerne i litt Zalo eller liknende.

Et alternativ er å sette ut en flaske med litt søtt i bunnen, f.eks. brus. Når det er til­strekkelig med fluer i flaska, skrur du på korken og rister flasker slik at banan­fluene drukner.

Du kan også blande skvetter av rødvin, eddik, honning og noen dråper oppvask­middel.

Kilde: Adios, bananfluer!

Powered by Labrador CMS