Smarttelefon cb3023250

Med godt renhold unngår du at bakteriene yngler på mobilen

Det har lenge vært kjent at mobil­tele­foner kan være bakterie­bomber. Nå viser en studie at selv smart­telefoner med trykk­skjerm kan brukes til kliniske oppgaver. Nøkkelen er god hånd­hygiene.

Publisert

Hånd­hygienen har nær sammen­heng med bakterie­veksten på mobil­telefonen. Ill.foto av mobil: Colourbox

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

50 telefoner tilhørende kirurger i Nord-Irland ble undersøkt for bakterier.

60 prosent av dem viste bakterie­vekst, mens de resterende ikke hadde bakterie­kulturer. Selv om 88 prosent av arbeiderne brukte mobil­telefonen på jobben.

Tidligere studier har vist mellom 5 og 40 prosent bakteri­vekst. Forskerne under­søkte derfor både om prøve­takingen har vært mangel­full i de tidligere studiene, og også hånd­hygienen på arbeids­plassen.

Det siste viste et slående sammen­treff: I hele 97 av tilfellene var det nøye sammen­heng mellom bakterie­vekst og hånd­hygiene.

God hånd­hygiene kan dermed hindre at mobil­tele­fonene blir oppbe­varings­sted for bakterier. Det er altså ikke telefonene i seg selv som er problemet, det er god hånd­hygiene som er nøkkelen.

Forsknings­studien heter «Mobile phones in clinical practice: reducing the risk of bacterial conta­mination»

Kilde: Good hand hygiene can prevent smartphone contamination, says study

Powered by Labrador CMS