Faksimile Yousuf Gilani Drammen

Vil prøve ut anonyme jobbsøknader

For å få flere innvandrere ut i jobb, foreslår Venstre å prøve ut anonyme jobbsøknader i Drammen kommune.

Publisert

Yousuf Gilani foreslår at kommunen skal prøve ut anonyme jobb­søknader (faksimile fra Drammens Tidende).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Renholds­bransjen er allerede en integrerings­motor i Norge og det finnes tall­rike eksempler på arbeids­givere som uredd satser på fremmed­språklige med­arbeidere, både som renholdere og renholds­ledere, men Renholdsnytt bringer uansett ideen videre:

– Alle skal ha like muligheter på jobb­markedet, sier Yousuf Gilani, som er Venstres bystyre­representant.

Han er oppgitt etter å ha lest lokal­avisen Drammens Tidende: Da Drammen kommune skulle ansette sekretær for kommunal­direktørene, ble ingen søkere med innvandrer­bakgrunn innkalt til intervju.

Dette til tross for at kommunens egne retnings­linjer sier at det skal kalles inn minst én søker med innvandrer­bakgrunn hvis det finnes kvalifiserte søkere.

Venstre-politikeren har derfor levert en interpellasjon der han foreslår at Drammen kommune skal prøve ut anonyme søknader. Gilani viser til forsknings­resultater som sier at sann­synligheten for å bli innkalt til jobb­intervju synker med 25 prosent for søkere med uten­landske navn.

Blant Drammen kommunes 4300 ansatte har 17 prosent ikke-norsk etnisk bakgrunn. Ifølge Gilani jobber de fleste som barne­hage­assistenter og med renhold. få Når det kommer til ledere, er det ikke mange fler­kulturelle i Drammen kommune, fastslår Gilani.

I Gøteborg har kommunen prøvd ut anonyme søknader. Der har søkerne fått id-nummer isteden­for navn, slik at de som skal kalle inn til intervju ikke vet hvilken etnisk bakgrunn søkerne har.

– Det har ført til at flere med ikke-svenske navn har blitt kalt inn til intervju, og mange av dem har også fått seg jobb, sier Gilani.

Kilde: Vil prøve ut anonyme jobbsøknader

Powered by Labrador CMS