DSSogNFSR_2014_forside

Renholderens dag hos DSS

Departe­mentenes sikkerhets- og service­organisasjon rengjør blant annet flere departementer i Oslo. Mandag 1. desember 2014 ble renhold­erne feiret i et sam­arbeid mellom DSS og NFSR.

Publisert

Store plakater møter oss når vi kommer inn i departements­bygningen som huser dagens arrangement: Så vel besøkende som øvrige ansatte gjøres tydelig oppmerk­som på hvem som feires og hvilken viktig jobb de gjør.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Se mange flere bilder fra dagen i vårt bildegalleri.

Jeg møtes med kake, kaffe og andre godbiter i det som denne gang er en uformell og sosial sammen­komst. DSS har feiret dagen i mange år og på ulike måter. Tidligere har det blant annet vært middag, boller eller annet på programmet.

Gode medarbeidere

"

Liv Hiis Bergh.

DSS har ca. 800 medarbeidere og leverer en lang rekke tjenester til regjeringen og departe­mentene, derunder det daglige renholdet.

Liv Hiis Bergh er fungerende seksjons­sjef for de ca. 80 renholderne. Selv om de fleste jobber i regjerings­kvartalet, er det også noen som jobber rundt i byen. For å få plass til alle, ble de under Renholderens dag inndelt i tre puljer.

Renholderne er tydelig stolte over oppmerk­somheten. Liv opplyser at de har en gjennom­snitts­alder på rundt 51 år:

– Vi er ikke redd for å ansette godt voksne. Mange har lang og bred erfaring fra tidligere arbeids­givere, sier hun, og legger til:

– Rekruttering kan være en utfordring, kanskje særlig i storbyen. Du må være en attraktiv arbeid­s­plass, mener hun.

Oppdatert og nytenkende

Caroline Cham.

Husøkonom Caroline Cham er ansvarlig for data­verktøyet Jonathan Clean og forteller at renholderne snart skal ta i bruk nettbrett med Clean Pilot. Det vil kunne effektivisere renholdet enda mer.

Elizabeth Trujillo-Rubiano.

Husøkonom Elizabeth Trujillo-Rubiano jobber i renholds­s­eksjonen hos DSS. Arrangement og Medie­produksjon i DSS lager blant annet video- og informasjons­materiale for regjeringen og Elizabeth jobber nå sammen med dem for å lage opplærings­videoer for bruken av renholds­utstyr. Et av formålene er å vise renhold i praksis, på tvers av eventuelle språk­barrierer, et annet er å vise hvordan selve utstyret kan tas vare på.

Sammen med NFSR

Norsk Forening for Service og Renhold (NFSR) besøker ulike steder hvert år for å feire Renholderens dag.

I år stilte foreningens leder Hanne Rud og styre­medlem Inger Dahl, sistnevnte er ikke minst kjent etter sin mange­årige innsats ved Teknologisk institutt.

Hanne Rud vil gjerne ha forslag til hvor NFSR skal være under Renholderens dag neste år.

Ærefulle leverandører

Flere av de selskapene som pr. nå leverer renholds­utstyr til DSS, var også til stede.

Alle stilte med litt nedtonede utstillinger, f.eks. uten store renholds­maskiner, for ikke å ta oppmerk­somheten vekk fra at det var renholderne som skulle beæres denne dagen.

Som de selv sa: vi er her for å feire renholderne.

Motiverte tross motgang

DSS har levd en noe omflakkende tilværelse etter bombe­angrepet mot regjerings­kvartalet 22. juli 2011, og har måttet ta i bruk midlertidige kontorer.

Renholds­seksjonen er intet unntak og renholderne har hele tiden vist stor motivasjon for å få hjulene til å gå rundt som før.

Powered by Labrador CMS