Svarte penger colourbox

Private kan kjøpe hvitt renhold

Som privatperson kan du betale inntil 6000 kroner i året til en person som utfører renhold, steller hagen, måker snø eller gjør annet forefallende.

Publisert

Ill.foto: Colourbox

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

EU- og EØS-borgere trenger ikke arbeids­tillatelse for å ta seg jobb i Norge. De må bare registrere seg hos politiet etter tre måneder.

Du sjekker om arbeids­takeren er EU/EØS-borger ved å be ham eller henne vise fram pass eller nasjonalt identitets­kort fra hjem­landet.

Du kan lese mer om å ansette EU/EØS-borgere hos Utlendingsdirektoratet.

Også skatteetaten har gjort det rimelig enkelt å engasjere folk til småjobber:

Lønn for småjobber er hvitt og skattefritt hvis «arbeidet skjer i tilknytning til ditt hjem eller fritidseiendom, for eksempel renhold, hagestell, snømåking og arbeid på bygning, hage, kjøretøy og løsøre».

Betingelsen er også at du ikke betaler mer enn 6000 kroner i året per person, at du gjør det som privatperson – og at den som gjør jobben, ikke driver profesjonelt, opplyser skatteetaten. Du kan lese mer om vilkårene i en tidligere artikkel på Renholdsnytt.no

Kilde: Lov å betale 6.000 skattefritt for småjobb

Powered by Labrador CMS