Renholder sexy TV 1

TV-titting kan virke avstressende

Noen arbeids­dager byr på mye stress. Da kan den utskjelte titte­kassa ha en avstressende effekt. Vel og merke dersom du ikke får dårlig samvittighet av det.

Publisert

TV 2s komiserie Samurai Sikkerhet tok på kornet en lang rekke mis­opp­fatninger om vekter­yrket. Det skal vel noe til at vi får se bøttevis med gullkorn om og med renholds­bransjen? Ill.foto fra Colourbox

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Enten du er renholds­leder, renholder eller firma­sjef kan enkelte hverdager bli både uforutsigelige og masete.

Etter en slik dag er det få ting som føles mer avslappende enn å hive beina opp i sofaen og kule'n ned foran TV-skjermen.

Faktisk har tidligere forskning vist at litt dødtid foran skjermen kan være med på å redusere stress­nivået.

Men en ny studie viser at ikke alle drar nytte denne av atspredelsen. TV-titting virker ikke avstressende dersom du tenker at det er sløsing med tid.

Hartmann Reinecke og hans forskerteam har tatt utgangs­punkt i en teori som baserer seg på at vilje­styrke er en begrenset ressurs som kan brukes opp i løpet av en dag.

Har du en stressende jobb der du konstant må bruke vilje­styrken for å unngå feil og ta vanske­lige avgjørelser, vil det tære på evnen til å utøve vilje­styrke senere på dagen.

Da er ofte TV-en mer fristende. Men Reineckes under­søkelse viser at de som er spesielt slitne etter jobb eller skole, har en tendens til å oppleve media­bruken sin som bortkastet tid.

Som konsekvens hadde de dårlig sam­vittig­het for tiden de hadde brukt foran TV-en.

Kilde: Du har godt av å slappe av foran TV-en

Powered by Labrador CMS