Kommune mopp Stord

ISS vant på Stord

37 ansatte i Stord kommune får ny arbeids­giver etter at kommune­styret vedtok å konkurranse­utsette renholdet.

Publisert

Tidligere faksimile fra Stord kommune.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Under kommune­styret torsdag 19. juni ble det vedtatt å tildele en fireårig renholds­kontrakt til ISS Facility Services AS, i konkurranse med Elite Service Partner AS, Toma AS (som dog ikke var med i sluttrunden), Vibe Reingjerings­service AS og kommunens eget foretak Stord kommunale eigedom KF.

Alle renholdere skal overføres til den nye leverandøren, men de ansatte føler bekymring med tanke på lønns- og arbeidsvilkår. Alle som er født i 1955 eller senere skal dessuten få ta med seg dagens pensjons­ordning.

Kilder: ISS med beste vasketilbod og Eg er fortvila og bitter

Tidligere på Renholdsnytt

Konkurranse­utsettingen på Stord er delvis et resultat av en politisk hestehandel som ble inngått i 2012, der røde og blå partier inngikk et kompromiss for å få innført henholdsvis eiendoms­skatt og konkurranse­utsetting. Tidligere saker fra Renholdsnytt.no:

Fem selskap har levert tilbud på renholds­tjenestene i kommunen (3/4-2014)

Stord sender renhold ut på anbud (14/2-2014): Stord kommune søker etter firma som vil vaske for kommunen. Tjenesten legges nå ut på åpent anbud.

Hestehandel kan ende med renholds­anbud (12/4-2013): I desember 2012 gikk Høyre og Frp i Stord med på å innføre eiendoms­skatt dersom det ble gjennomført konkurranse­utsetting av kommunale tjenester. Nå kan hele renholds­tjenesten stå for tur.

Ber fagforbundet regne en gang til (4/4-2014): Peter Furulund, adm. dir. i NHO Service, er uenig i prislappen fagforbundet har satt på konkurranse­utsettingen av renholdet på Stord.

Powered by Labrador CMS