Kommune mopp Kvinnherad

Kvinnherad senket fraværet

I første kvartal 2013 hadde ren­hold­erne i Kvinn­herad kommune et syke­fravær på 17,4 prosent. I samme kvartal i år har de klart å senke det til 6,5.

Publisert

I bakgrunnen Kvinnherads kommunevåpen.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Dermed har renholderne i Sunnhordlands-kommunen Kvinnherad klart å redusere fraværet til nesten en tredel på bare et år. Og da renholderne på torsdag hadde sommer­avslutning med grilling, humør og moro, stilte kommunens personal­rådgiver Torstein Aarthun uventet opp med en stor marsinpan­kake.

– Kaka fortener de først og fremst for at de gjer ein god og viktig jobb alltid, men i tillegg fordi de har greidd å gjera noko med sjuke­fråværet, rosa Aarthun og minna om konsekvensane då rein­haldarane for nokre år sidan vart tekne ut i streik

Det er lokal­avisen Kvinn­heringen som melder dette.

– Då gjekk det for alvor opp for oss kor viktig jobb de gjer. Bygg måtte stengjast grunna manglande vask. For å kunna halda det gåande, er vi nemleg heilt avhengige av rein­haldarane, slo personal­rådgiveren fast.

Aarthun har ikke hele svaret på den kraftige nedgangen, men mener noe kan krediteres en sterk satsing på ergonomi og bedre utstyr, i tillegg til at renholderne utgjør en positiv gjeng.

Fagkoordinatoren for renholderne, Kristin Kaldestad, tilføyer at det det siste året er gjort en del investeringer i bedre utstyr for å gjøre arbeidet så lett som mulig. Blant annet er det kjøpt inn noen nye gulvvaske­maskiner.

– Men først og fremst må vi takka ein ein fin, positiv og fleksibel arbeidsgjeng. Reinhaldarane gjer ein kjempejobb, sier hun.

Hun tror også at fjorårets trussel om privatisering er en del av bildet. Det skapte mye usikkerhet fram til kommunestyret i september 2013 besluttet at renholdet likevel ikke skulle privatiseres.

– Den diskusjonen enda med at vi fekk halda fram med å jobba som kommunen sine reinhaldarar. Det gav oss nok ein ny giv, tror Kristin Kaldestad.

Kilde: Feira nedgang i sjukefråvær

Powered by Labrador CMS