Syk på jobb 1

Foreslår enklere opp­følging av syk­meldte

Regjeringen legger fram forslag som vil gjøre det enklere å følge opp syk­meldte arbeids­takere.

Publisert

Regjeringen vil redusere skjemaveldet som er forbundet med inkluderende arbeidsliv (IA). (Ill.foto av rotete pult: Colourbox.com)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

– Vi fjerner 1500 av dagens skjemaer og frigjør 69 årsverk som nå skal brukes på opp­følging av syk­meldte, sier arbeids- og sosial­minister Robert Eriksson. Han mener dette er tidenes av­byrå­kratisering i IA-arbeidet.

Resultat av IA-avtalen

Forenklings­forslagene er et resultat av den nye avtalen om inkluderende arbeidsliv fra mars i år. Avtale­partene var enige om at en forenkling av regelverket var nødvendig. Regjeringen tar sikte på at endringene kan tre i kraft 1. juli i år.

Forslagene

Regjeringen vil:

  • målrette reglene om dialogmøte mot sykmeldte som har et særlig behov for tett oppfølging, ved å gjeninnføre bestemmelsen om at virksom­hetenes dialog­møte skal være forbeholdt situasjoner for helt sykmeldte, og at møtet bare skal avholdes for delvis (gradert) sykmeldte dersom partene mener det er behov for det.
  • forenkle reglene om hvem som skal delta på dialog­møtet. Dialog­møtet skal først og fremst være en arena for arbeids­giver og arbeids­taker, og andre aktører (bl.a. leger) skal bare delta der partene har behov for det.
  • oppheve arbeids­givers rapporterings­plikt til Nav etter ni ukers sykefravær, og det omfattende sanksjons­regimet overfor arbeids­givere og sykmeldere som ble etablert i 2011.

Ved å fjerne dette, kan arbeids­giverne bruke mer av sin tid på å følge opp den enkelte arbeids­taker på arbeids­plassen. Arbeids­takeren kan konsentrere seg om å bli frisk og komme tilbake til jobb. Nav-ansatte kan følge opp den enkelte for å få vedkommende tilbake til arbeids­livet, framfor å bruke tiden på skjemaer og dokumenter. Legene slipper å delta på unødvendige møter, ifølge arbeids­ministeren.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS