NFSR Melsomvik kvad

Faglig pepp i Vestfold

Norsk Forening for Service og Renhold inviterte til nett­verks­møte i Vestfold 10. november 2014. Det lokale seminaret samlet hele 73 deltakere.

Publisert

I tillegg til sin nasjonale FUN-konferanse, står NFSR blant annet også bak lokale seminarer, som dette for Buskerud, Vestfold og Telemark. I løpet av den halve dagen var det lagt opp til mat og sosialt samvær, leverandør­utstilling og tre faglige foredrag.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Fra utstillingen av renholds­utstyr og -tjenester under Melsomvik-seminaret. Foto: Trond Erik Hillestad

Se flere bilder i vårt bildegalleri.

Gudbrands­dalens Uldvare­fabrik er en av få norske tekstil­produsenter og Frode Svarstad forklarte om renhold og vedlike­hold av møbel­stoffer. Møbel­stoffer av ull egner seg godt i offentlige miljø og rengjøres best med jevnlig støv­suging, samt ved å fjerne flekker når de er ferske - og da helst med vann og ikke kjemi­kalier.

Renholdere er utsatt for slitasje­skader, både fordi de står og går mye, og på grunn av repetitive bevegelser. Det førstnevnte kan avlastes ved å bruke godt og gjerne spesialtilpasset fottøy. Solveig Annie Magnussen fra Basisfot forklarte om det vellykkede sykefraværs­prosjektet Foten er roten, som blant annet omfattet renholdere i Vennesla kommune, og om tilpasning av fottøy. Se også tidligere omtaler: Renholdere vet hvor skoen trykker og papirutgaven av Renholdsnytt nr. 4-2013.

Seminaret samlet både renholdere og renholds­ledere og det renholds­faglige påfyllet var velkomment. Tom Grankel fra Dialog avsluttet seminaret med en latter­vekkende vitamin­innsprøytning om hvem som egentlig har ansvaret for at jeg trives på jobben.

Arrangør av seminaret var NFSRs nettverks­gruppe for Buskerud, Vestfold og Telemark, som består av Hanne Bergan Andersen, Åse Malerød og Hilde Meidel.

Neste nettverksmøte i NFSR blir i Haugesund 27. november.

Powered by Labrador CMS