Osram-kontorlandskap

Fem ønsker for å trives på kontoret

For å trives på jobben er det viktig med naturlige innslag i kontormiljøet, som for eksempel grønne planter og dagslys. Her er listen over det vi helst vil ha på kontoret.

Publisert

Inger Johanne Nereng i Statkraft har dagslys på kontoret. (Foto: Jan Tveita)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

I en ny rapport har 3600 kontoransatte på åtte europeiske steder, blant annet i Sverige, blitt spurt om sitt arbeidsmiljø, skriver Du & Jobbet. Studien peker på hvor viktig innslag fra naturen er rundt oss på kontoret. De øker produktiviteten, forbedrer helse og trivsel, og gjør oss mindre stresset.

Svensker vil se lyset

Blant svenske kontoransatte er det følgende faktorer som er mest etterspurt:

" 1. Naturlig lys: 39 prosent. 2. Havutsikt: 33 prosent. 3. Privat kontor: 26 prosent. 4. Lyse farger: 22 prosent.5. Levende planter innendørs: 18 prosent.

Ulike ønsker

Fire av ti i undersøkelsen sier at de er mest produktive ved sitt eget skrivebord i et privat kontor. Tre av ti foretrekker åpne landskap. Det er forskjeller mellom hva de kontoransatte ser på som viktig de ulike stedene. Svensker og tyskere vil helst jobbe i fred ved eget skrivebord mens spanjoler gjerne sitter i kontorlandskap.

Nesten halvparten savner dagslys

I kontor som har grønne planter og sollys, øker trivselen med 13 prosent og produktiviteten med åtte prosent, ifølge rapporten. Til tross for at dagslys verdsettes høyst av alt, er det 42 prosent som ikke har noe naturlig lys på arbeidsplassen og sju prosent savner vinduer.

Studien er gjort på oppdrag av matte- og gulvprodusenten Interface.

Kilde: duochjobbet.se

Powered by Labrador CMS