Leder trinn brikke cbox3036802

Ledere skapes i flere trinn

Enten du er forfremmet fra en renholder­stilling eller har leder­erfaring fra før, er det få renholds­ledere – og ledere overhodet – som kan kalle seg Den fødte leder. I stedet må vi utvikle oss gradvis. Dette er en utvikling som følger bestemte trinn.

Publisert

En leder er en person som er i stand til å påvirke en gruppe til å bevege seg mot et felles mål. De færreste av oss er født med disse egens­kapene. (Ill.foto av leder: Colourbox)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Tilsynelatende er leder­skap en evne som vi kan utvikle. Og da finnes det spesifikke faser som vi kan og bør følge, lyder konklusjonen i en amerikansk under­søkelse.

Tre pillarer

Godt lederskap har tre pillarer, eller om du vil, trinn.

For det første må du erkjenne at det å ta en lederjobb for første gang, sann­syn­ligvis fører til at du bør utvide din kompetanse.

Deretter må du være villig til faktisk å tilegne deg de nye egenskapene, dvs. gjøre det som trengs for å øke din kunnskap.

Og dernest må du ha motiva­sjonen til å lede andre mennesker.

Kurs kan forberede

Lederkurs er svært populære, men utbyttet avhenger mye av din egen selv­forståelse.

Studien viser at de som starter på et leder­kurs med tiltro til egne leder­evner, blir villige til å lede i løpet av kurset.

Hvis du derimot starter på et leder­kurs med lav tro på deg selv som leder, eller er usikker på egne leder­evner, er det trolig at kurset ikke gjør deg mer villig til å være leder. Til gjen­gjeld gjør disse personene store frem­skritt når det gjelder å erkjenne at de trenger å lære mer om lederskap.

Før et kurs bør du derfor jobbe med hvor parat og motivert du er for kurset.

Kilde: Sådan skabes ledere

Powered by Labrador CMS