Stress mangearmet cbox7062433

Mye stress blant svenske renholdere

Mange renholdere opplever jobben som stressende og er ofte både fysisk og psykisk utmattede etter arbeids­dagens slutt. Det fremgår av en under­søkelse gjort blant 1000 arbeids­takere i det svenske Hotell- og restaurant­ansattes forbund (HRF).

Publisert

Annenhver ansatt blir fysisk eller psykisk utmattet av dagens arbeids­oppgaver. Ill.foto av hett topplokk: Colourbox

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Stress påvirker stort sett alle i hotell og restaurant, både på og utenfor jobb. Under­søkelsen viser at annenhver blir fysisk eller psykisk utmattet av dagens arbeids­oppgaver.

Mer enn én av fire synes arbeids­takten er altfor høy, mens hver femte ikke en gang rekker å ta ti minutter pause i arbeids­tiden.

Undersøkelsen viser også at renholdere – oftere enn andre – vurderer arbeids­takten som for høy. De er også oftere fysisk og psykisk utmattet etter arbeids­dagen.

De som jobber i bransjen har imidlertid bare en begrenset innflytelse på sin arbeidstakt. 82 prosent kan påvirke den i liten grad eller ikke i det hele tatt.

Underbemanning er den vanligste årsaken til stresset. Hver fjerde arbeids­taker jobber på et sted der arbeids­giver ikke kaller inn vikarer når det er mye å gjøre. I tillegg kommer de hotell­ansatte ofte i en skvis, fordi de gjerne vil gi gjestene god service samtidig som de har mange arbeids­oppgaver som skal utføres.

Kilde: Städare vittnar om stress

Powered by Labrador CMS