SCA Tork Easy Handling Vibe kvad

Noen ganger skjer de beste innovasjonene utenfor laboratoriet

Selv om bransjen undergår store endringer, er det de samme menneskene som yter renholds­tjenestene. Derfor er det vesentlig å studere brukernes atferd når vi utvikler nye produkter, mener produsenten SCA.

Publisert

I dag går rundt fire millioner renholdere på jobb over hele Europa. Bransjen preges av rask vekst og endring, men den viktigste faktoren forblir den samme som før, nemlig menneskene bak renholds­byråenes tjenester. For produsenter vil det derfor bli viktigere enn noensinne å ta hensyn til menneskelige faktorer.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

I Europa håndteres store mengder renholds­relaterte produkter hver dag. På bildet er Vibe renhold brukt som eksempel for Tork Easy Handling, som ble utviklet etter observasjon av brukerne. Foto: SCA

Det er viktig å komme seg ut i markedet og se hvordan brukerne håndterer utstyr, skriver Line Pedersen, produkt- og markedssjef hos SCA for merkevaren Tork i Norge.

Line Pedersen. Foto: SCA

– Vi er ikke bare en leverandør til bransjen, vi har mulighet til å gjøre en forskjell. I Europa håndteres det for eksempel mer enn 1 million esker med Tork refill hver uke. Tilsammen utgjør det mye tid og energi, mener hun.

I en presse­melding beskriver hun det som er en arbeids­prosess for noen av produktene fra denne produsenten og trekker fram fire produkter som eksempler:

Studerte renholdere i fire måneder

Tork Easy Handling. Foto: SCA

Som eksempel trekker Pedersen fram et produkt som SCA har utviklet i samarbeid med brukerne, Tork EasyHandlingTM, som ble lansert i 2012.

Dette produktet begynte med en observerende studie, der renholdere i 20 bedrifter ble fulgt i fire måneder. SCA mener at bare å se på resultatet av renholdet ikke ville gitt noe som helst. I stedet handler det om å få innsikt i hvordan, hvor og hvorfor renholderne gjør det de gjør.

Dette har, skriver SCA, gjort EasyHandling til en ergonomisk emballasje som gjør håndteringen enkel. Renholderne kan med letthet bære flere pakninger samtidig, åpningen er perforert slik at det er enkelt å komme til refillen når pakningene er stablet på lageret, og når emballasjen skal kastes er den enkel å brette sammen.

Sensorbaserte tjenester

Tork EasyCube. Foto: SCA

Et annet eksempel, som samtidig viser hvordan ny teknologi banker på døren, er tjenesten Tork EasyCubeTM, som ble presentert på årets ISSA Interclean.

Tjenesten baserer seg på sammen­koblede dispensere med integrerte sensorer som leverer sann­tids­data om refillnivå og påfyllings­behov via en router til smart­telefon eller nettbrett.

Dermed kan renholderne jobbe mer effektivt, ved å gå over fra statiske renholds­planer til å gjøre rent ved behov.

Nye innovasjoner

I presse­meldingen fra SCA meldes det om to nye produkter som begge er utviklet i samarbeid med brukerne, og som nå er på vei til markedet:

Lettere å håndtere med lav håndkraft. Foto: SCA

Tork Dispensere Flytende Såpe er nå mer tilrettelagt for personer med lav håndkraft: Dette er en forbedret dispenser for flytende såpe som i likhet med dagens skum­såpe­dispenser er sertifisert og godkjent av det svenske Reumatiker­förbundet.

Enklere for renholderen. Foto av Tork Matic: SCA

Tork Matic Dispenser Håndtørk Rull med IntuitionTM sensor: Dette er en berøringsfri dispenser for håndtørk som nå er endret. Den har fått kontroll­panel i front, ny og forenklet logikk for hvordan og hvor batteriene skal skiftes, og en QR-kode i lokket som linker renholderen til video som visuelt instruerer korrekt påfylling, ifølge Tork.

Kilde: Noen ganger skjer de beste innovasjonene utenfor laboratoriet

Powered by Labrador CMS