dansende-renholder-colourbo

Ny app holder renholderen under oppsikt

Apper, nettbrett og program­vare for ressurs­styring er blitt populært i Norge. Men på New Zealand kan det brygge opp til bråk på grunn av for omfattende overvåking.

Publisert

Uproffe kunder vil neppe ha forståelse for at renholdere ikke kan løpe på 100 % hastighet hele tiden. (Ill.foto av renhold i hjemmet: Colourbox)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

I motsetning til norske løsninger, gir den nye appen og nettsiden som nå er lansert på New Zealand, mulighet for at kundene kan overvåke renholderen. En fagforening har allerede uttalt at overvåkingen kan gi kunden urealistiske forvent­ninger til renholderne.

Det er de to programvare­utviklerne Kenneth Ho og Charles La som står bak produktet som de kaller Sponge Hero. Og ideen virker intuitivt god:

Dataprogrammet kobler uavhengige vaske­byråer med mulige kunder - såvel privatpersoner som bedrifter, etter det Renholdsnytt erfarer. Kunden legger inn et antall søke­kriterer ut fra sitt behov, og så finner programmet ut om en renholder er tilgjengelig.

Det øker effektivi­titeten hos kunden, både ved bestilling og ved kvalitets­kontroll av renholdet, mener Kenneth Ho.

Programmet kan imidlertid utvides. Dermed kan kunden i sanntid registrere når renholderen ankommer og forlater bygningen. Kunden vil også være i stand til å si hvor lang tid renholderen brukte på selve jobben, og på hva slags oppgaver som er blitt utført.

I fagforeningen Unite Union uttrykker leder Gerard Hehir at det er greit å se når en ansatt ankommer og forlater jobben, men han er sterkt bekymret for at de ansatte kan overvåkes når de er på jobb.

Han frykter at når kunden får mer innsyn i renholderens tidsbruk, kan de gi urealistiske forventninger hos kunden.

Problemet med overvåking er at det vil gi oppdrags­giveren et inntrykk av hvor mye renholderen rekker over i løpet av en viss tid, når renholderen jobber med 100 prosent effektivitet. Over tid vil det danne seg en forventning om at renholderen alltid vil fungere på 100 prosent. Dette er ikke realistisk for noen mennesker, mener Hehir.

Kilde: New app keeps an eye on cleaning staff

Powered by Labrador CMS