Forsvarsbygg kvad trondeh 2037

Forsvarsbyggs renholds­tjenester settes ut på anbud

Forsvars­departementet har besluttet at Forsvars­byggs enerett og plikt til å levere renholds­tjenester til Forsvaret skal opphøre snarest, og senest innen 1. august 2015. 364 ansatte risikerer å miste jobbene sine.

Publisert

Forsvarsbyggs hovedkontor i Oslo.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Forsvarsbygg leverer i dag renholds­tjenester til Forsvaret.

Nå skal Forsvarsbygg, sammen med Forsvaret, innen 1. desember 2014, utarbeide en plan for hvordan Forsvaret i frem­tiden skal anskaffe renholds­tjenester.

Forsvaret har tidsfrist til 1. august 2015 med å skaffe renholds­tjenester basert på konkurranse i det kommersielle markedet.

Bakgrunn

Forsvars­departementet gjennom­gikk i 2013 forvalt­ningen av eien­dommer, bygg og anlegg med sikte på å avdekke mulige for­bedringer.

En av konklusjonene var å sikre brukers (les: Forsvaret) valgfrihet. Kjøp av renholds­tjenester var ett av områdene der bruker­representanter frem­holdt ønske om å oppheve den rådende monopol­situasjonen, og åpne for at bruker skal kunne kjøpe tjenesten i det kommersielle markedet.

Berører 130 i nord

Forsvarsbygg sysselsetter ansatte på mange mindre steder og ifølge kommuni­kasjons­rådgiver Cecilie Jentoft i Forsvars­bygg, berøres blant annet 130 ansatte i Nord-Norge.

Forsvars­bygg har levert renholds­personell siden organet ble etablert 1. januar 2002. Ansvaret for ren­gjøringen ble da over­ført fra Forsvaret.

Kilde: Forsvarsbyggs enerett og plikt til å levere renholds­tjenester til Forsvaret opphører

Les også: Renholds­arbeidet i Forsvars­bygg ut på anbud og Forsvars­bygg mister renholdet i Forsvaret

Powered by Labrador CMS