renhold-hanske-colourbox101.jpg

Godkjen­nings­ordningen fungerer ikke

To personer i et renholds­firma i Bergen er siktet for grov menneske­handel. Firmaet skal ha hatt alle god­kjen­ninger i orden. God­kjen­nings­ordningen er en vits, mener vaske­veteran.

Publisert

Den siktede skal ha tjent rundt fire millioner kroner på lave lønninger og puttet mye av det i egen lomme, mener politiet. Ill. av renhold: Colourbox

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Den 21. oktober gjennom­førte politiet en stor aksjon mot et kjent firma i ren­gjørings­bransjen i Bergen. Totalt ble 12-13 personer arrestert. To personer er nå siktet for grov menneske­handel.

Firmaet skal ha vært et av de mest brukte i Bergen, blant annet i utelivs­bransjen.

Firmaet skal ha hatt alle godkjenninger i orden og dermed også være godkjent renholds­bedrift.

En veteran i renholds­bransjen, Jostein Ekrem i Coor Service Management Bergen AS, mener avdekkingen viser at til­takene i bransjen ikke virker.

– Dette illustrerer at godkjennings­ordningen er en vits, mener han.

Ekrem har lang farts­tid i bransjen, og er klar på at det påhviler kundene et ansvar.

– Skal god­kjen­nings­ordningen ha en effekt, må kundene som ikke oppfyller plikten til å påse at lønns­vilkår­ene er lovlige få en smekk, sier Ekrem.

Marita Scott, tilsyns­leder i Arbeids­tilsynet, under­streker at det eksempel­vis ikke nok å bare vise til faktura, for den som kjøper renholds­tjenester.

– Alle må sikre at de får informasjon om at rengjører har mini­mums­lønn og arbeids­vilkår etter allmenn­gjørings­forskriften, sier hun.

Kilder:

To sikta for grov menneske­handel

Ingenting tydet på at noe var galt

Godkjennings­ordningen er en vits

Powered by Labrador CMS