Forsvarsbygg kvad trondeh 2037

Kritiske til å sette ut Forsvars-renhold

Økonomisk er det ikke noe å hente på å konkurranse­utsette det renholdet som i dag utføres av Forsvarsbygg, mener to fagforenings­ledere i Forsvaret.

Publisert

Fra Forsvarsbyggs hovedkvarter i Oslo.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Tom-Rune Klemetsen og Egil Andrè Aas er henholdsvis leder i NTL Forsvaret og forbunds­leder i Norges Offisers­forbund og uttaler seg til fagforenings­nettstedet Aktuell.

De viser til rapporten «Ansette eller kjøpe tjenesten?», som ble levert i 2011 av rådgivings­selskapet Saga Corporate Advisors på oppdrag for Forsvarsbygg. En sammen­ligning av time­prisene skal her vise at prisene eksternt er 15-21 prosent høyere enn for Forsvarsbyggs gjennom­snitts­pris.

Forsvarsbyggs egne ansatte er ikke bare konkurranse­dyktige på pris, men også på kvalitet, mener de, og viser til at Forsvarsbygg har best kunde­tilfredshet i områder der de selv står bak renholdet, mens det har slått negativt ut der det brukes eksterne aktører.

De to viser også til sikkerhets­aspektet ved en konkurranse­utsetting:

– Private renholds­aktører har større andel ikke-norske statsborgere og stor gjennom­trekk. I Forsvaret må alle sikkerhets­klareres, og hver sikkerhets­klarering har en kostnad. For Forsvaret som organisasjon vil det bli betydelig merarbeid og mer­kostnader ved å outsource renholdet vårt.

Kilde: Ikke hell ut sikkerheten med vaskevannet

Powered by Labrador CMS