Trening strikk øvelse teh 1473

Selv litt styrketrening på jobben hjelper

Felles nakke- og skulder­trening på arbeids­plassen ga færre smerter og mindre hodepine, uansett om de fikk instruksjoner av en utdannet trener gjennom hele forløpet eller kun i starten.

Publisert

Foto av trening med strikk: Trond Erik Hillestad

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Det er det danske Det nationale center for arbejdsmiljø som ønsket å finne ut om det er mest effektivt med litt eller hjelp av en trener, samt om det utgjorde noen forskjell om de ansatte trente alene eller i fellesskap.

To grupper kontor­ansatte utførte felles styrke­trening i 20 minutter tre ganger i uken i 20 uker. Den ene gruppen fikk instruksjoner kun i starten, den andre hele tiden. En tredje gruppe trente ikke.

Det viste seg at ansatte i de to styrke­trenings­gruppene hadde færre smerter i nakke og skuldre og mindre hodepine enn medarbeiderne i gruppen uten trening. Treneren hadde bare marginal innvirkning.

I en senere under­søkelse ble det gjort et forsøk med strikk­trening. Den ene gruppen fikk instruksjoner fra en video på en nettside, den andre fra en kombinasjon av video og personlig trener. Utførelsen ble vurdert av to fysio­terapeuter.

I tre av fire øvelser var teknikken like perfekt utført hos gruppen som bare fikk instruksjoner fra video.

Forskerne konkluderer med at video­instruksjon er en hendigere, mer fleksibel og billigere løsning, som lett kan tilpasses arbeids­plassen. Alternativet, at en trenings­instruktør møter opp på arbeids­plassen, kan fort bli en barriere for treningen.

Kilde: Medarbejdere kan få gavn af styrketræning på arbejdspladsen med minimum af træningsinstruktion

Strikkøvelsene kan ses her

Powered by Labrador CMS