Utslagsvask cb3987271

Stor krangel om liten vask

Hvis Arbeidstilsynet får det som de vil, må Førde kommune sette opp en ekstra utslags­vask for sine renholdere. Men kommunen vil ikke, fordi renholderne uansett bruker mer moderne metoder enn vaske­bøtte.

Publisert

Ifølge kommunen trenger ikke renholderne bruke vaskebøtte i andre etasje. (Ill.foto av utslagsvask: Colourbox)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Nybygde Slåtten skole har nemlig fått renholds­rom i første etasje, men ikke andre. Dette godtar ikke Arbeids­tilsynet. Etter reglene skal det være et slikt rom i alle etasjer. At det finnes heis i bygget, spiller ingen rolle.

Arbeids­tilsynet krevde først et eget renholds­rom også i andre etasje. Etter en klage fra Førde kommune gikk Arbeids­tilsynet med på at det heller kunne settes opp en utslags­vask i andre etasje. Men kommunen godtok ikke dette heller.

Saksbehandler i Arbeids­tilsynet, Torhild Viland, sier at lokal­avdelingen på Vestlandet ikke kan gjøre vedtak som strider mot praksisen. Dermed havner ballen hos Direktoratet for arbeids­tilsynet, som skal fatte en endelig beslutning.

Bakgrunnen for minste­kravet om en utslags­vask, er at tilsynet frykter at renholderne må bære tunge bøtter med vann.

– Det er renholderne selv som mener det ikke er behov for vasken. Derfor mener vi det blir et unødvendig pålegg, sier kommunens rådmann Ole John Østenstad.

Kommunen mener at nye renholds­metoder, med gulv­vaske­maskin og sentri­fuge­tørre mopper, får jobben gjort uten tunge vaske­bøtter.

Kilde: Stor krangel om liten vask

Powered by Labrador CMS