fiske, fiskeindustri, colourbox.com

Norskkurs og varm lunsj halverte fraværet

I bedriften Grieg Seafood var syke­fraværet oppe i 14 prosent. Nå er det halvert.

Publisert

Grieg Seafood har mange fremmed­språklige ansatte og har god erfaring med å arrangere egne språkkurs. (Ill.foto av laks: Colourbox)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Ett år etter at fabrikksjef Roger Pedersen innførte norsk­kurs og varm lunsj i sitt lakse­slakteri, er fraværet halvert, melder den Bodø-baserte avisen High North News.

Fiskeindustrien har flere av de samme utfordringene som deler av renholds­bransjen. Grieg Seafood sysselsetter for eksempel ansatte fra hele 14 nasjoner.

I likhet med andre fiske­bedrifter, var det også en del utskiftinger i arbeids­stokken. Da syke­fraværet nærmet seg 14 prosent, bestemte ledelsen seg for at noe måtte gjøres.

I samråd med de ansatte fremkom mange forslag. Det første språk­kurset startet opp i september, med hele 34 påmeldte. Og allerede i desember var fabrikken i gang med et nivå 2.

Fabrikksjef Roger Pedersen utdyper at det jo finnes offentlige tilbud om språk­kurs, men at han tror de ansatte vil ha større nytte av språk­kurs som baserer seg på begreper som brukes i hverdagen, enten det er fag­uttrykk, skriving av kontrakter, hygiene­tiltak og annet. Derfor gikk fabrikken sammen med Alta videre­gående skole for å utvikle et tilbud.

I det nye året skal bedriften kjøre videre med språkkurs i nivå 3, 4 og 5, opplyser han.

Kilde: Norskkurs og varm lunsj har halvert sykefraværet

Powered by Labrador CMS