Lindal er husøkonom og ekspert i tekstilforvaltning, og skal være timelærer når utdanningen starter til høsten.
Hun har tegnet flere titalls vaskerier, gjort analyser og utregninger på tøy og maskiner, fyllingsgrader og kjemibruk. Og ikke minst har hun samlet en stor mengde kunnskap innenfor et fag der oppdaterte lærebøker ikke finnes.
TEVO-studiet
HiOA forsøkte i januar 2016 å starte Tekstilforvaltning og vaskeriøkonomi (TEVO). Det ble litt for få søkere den gang og HiOA tilbyr derfor denne videreutdanningen allerede igjen kommende høstsemester.
– Vi er avhengig av 25 kvalifiserte søkere for å kunne arrangere videreutdanningen. Vi har stor tro på å kunne klare det denne gang, siden vi har forsøkt å markedsføre dette videreutdanningstilbudet enda bredere enn i fjor, sier Ellen Nygard ved HiOA til Renholdsnytt.
Videreutdanningen retter seg i første rekke mot ledere i vaskerier og vaskerioperatører med lederansvar. I tillegg vil andre med ansvar- og arbeidsoppgaver innenfor tekstilservice kunne ha god nytte av utdanningen.
Ifølge HiOA vektlegges det arbeids- og undervisningsformer som fremmer integrering av teoretisk og praktisk kunnskap. Forelesninger, studiebesøk, drøfting av cases, gruppearbeid, seminar og skriftlige oppgaver er arbeids- og undervisningsformer som anvendes i videreutdanningen.
TEVO er i stor grad basert på en prosess- og problembasert undervisning med vekt på studentaktive læreformer og oppfølging og veiledning av faglærere. Det forventes forberedelse og eget arbeid under og mellom samlingene.
Videreutdanningen er samlingsbasert og første samling er 31. august - 2. september. Deretter blir det fire tredagers samlinger hver tredje uke fram til slutten av november.
Innhold og oppbygning
Temaene for de fem samlingene er
Tekstillære og -forvaltning: 3 studiepoeng
Hygiene, smittevern og sikker drift av vaskeri: 3 studiepoeng
Vaskeriprosjektering: 3 studiepoeng
Maskinlære og vaskeriøkonomi: 3 studiepoeng
Personalledelse og HMS: 3 studiepoeng
Samlet gir emnet TEVO6000 Tekstilforvaltning og vaskeriøkonomi 15 studiepoeng ved bestått eksamen.
Opptakskrav til TEVO er generell studiekompetanse eller realkompetanse, og blant de kvalifiserte søkerne vil tildeling av studieplass skje etter førstemann til mølla-prinsippet.
Studieavgift
Studiested er på Kjeller nord for Oslo.
Semesteravgift: Pris kr 590
Studieavgift: Pris kr 20 000