Avdelingsleder Veslemøy Løkken har god erfaring med å mikse ansatte fra ulike team, når de er på kurs.

Ulik bakgrunn gir økt læring

Ullensaker kommune har organisert renholdet i sju geografiske områder. Når de ansatte er på kurs, blandes de sammen for å maksimalisere kunnskap på tvers.

Publisert

Kommunen har lenge satset på ergonomisk utstyr, trening og uttøyning blant sine renholdere.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Veslemøy Løkken, avdelingsleder for Fagområde renhold, er opptatt av at de ansatte ikke bare skal få demonstrert de rent praktiske øvelsene. Det er minst like viktig med kurs som gir en god bakgrunnsforståelse.

– Det er først når den enkelte virkelig er motivert, at vi vil lykkes helt med strekkepauser. Du kan ende opp med å tilrettelegge for mange tusen kroner hvis forståelsen ikke er der i utgangspunktet, tror hun.

På kurs fra sju soner

Renholdet er delt inn i sju roder, med en fagleder for hver. De har ansvaret for alle bygg i sitt geografiske område.

– En rode har typisk 8-12 renholdere. Når vi samles på kurs, tar vi gjerne 2-3 personer fra hver rode, slik at kurset blir tverrfaglig sammensatt, opplyser hun

– Dermed møter du kolleger du vanligvis ikke prater med. Vi kjører stort sett 20-25 ansatte på hvert kurs, slik at det ialt blir i tre omganger.

Styrke i ulikhet

Renhold har en vakker bukett av ulike kulturer, synes Veslemøy Løkken. Hennes egen avdeling har ialt 17 nasjonaliteter. De er flinke, lærer seg språk og er interessert i å skaffe seg mer kunnskap både om faget renhold og om menneskelige aspekter.

– Synspunktene på trening, helse, ernæring er gjerne forskjellig i ulike kulturer. Når vi møtes til et lunsjbord, er det viktig å ha forståelse for hvor mye vi kan lære av hverandre.

– Vi har også hentet inn en sosialantropolog, som holdt flere faglige seminarer i løpet av et halvår. Man kan jo bli litt usikker når andre kulturer kommer inn, så vi fikk hjelp til å sette ord på at vi er forskjellige.

I papirutgaven av Renholdsnytt nr. 3/2016 kan du lese om flere satsinger på ergonomi og trivsel i Ullensaker kommune.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS