Hvis du sliter med balansen mellom jobb og fritid før sommer­ferien, er du neppe alene. (Ill.foto: Colourbox)

Dropp kravet om å rekke alt

I stedet for å stoppe opp og nyte for­sommeren, er det mange av oss som skvises mellom jobbens tids­frister, sosiale til­stelninger og barnas aktiviteter.

Publisert

Ingen kan være alle til lags, så du må rett og slett prioritere. Hektisk er bare fornavnet for det mange barne­familier opplever i mai og juni.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Det er gjerne ekstra mange ting som må i boks for at jobben skal gå på skinner når du en gang tar sommer­ferie.

Samtidig er tilbudene er mange: sommer­fester på barnas skoler og i foreninger, til­stelninger på jobben, avslutning i idretts­foreningen, dugnader her og dugnader der.

– Alle bør ta en alvors­prat med seg selv og spørre hva de vil bruke tid og energi på. Vi må lære oss å roe ned og å prioritere. Det mener Giorgio Grossi, som er psyko­terapeut i den svenske Stress­mottagningen.

For ikke å bli sittende fast i den sedvanlige mai- og juni-karusellen og bare gå på impuls, er det viktig å sette seg ned med alle invitasjoner. Planlegg i forveien hva du vil være med på.

– Har du tenkt i forkant, er det lettere å si nei og stå for det. Du sier ganske enkelt nei fordi du må prioritere det som er viktig for deg, sier han.

Han tror altfor mange legger lista for høyt nå før sommer­ferien. Samtidig vil Grossi slå et slag for mikro­pausene:

Gi deg selv noen små pauser i hver­dagen, gå en liten tur rundt i kontor­bygget, trekk noen dype åndedrag, snakk om vær og vind med en kollega, eller gå og hent deg en kopp te eller kaffe. Ellers er det lett å gro fast i en holdning om at «jeg skal bare gjøre ferdig disse opp­gavene og ta meg en hvile­pause etterpå».

Kilder: Släpp kraven på att hinna allt, http://www.prevent.se/arbetsliv/halsa/2017/slapp-kraven-pa-att-hinna-allt/

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS